Segmen : Nama Group Whatsapp yang paling WIN !

**** sticky post, scroll ke bawah untuk new post ****

Assalamualaikum ~

Zaman ne memang semua orang ada whatsapp kn?? eleh ! tipula kalau korang tak da... kazen kecik ak pun ada... atok sodara ak pun ada... yang muda belia tak kan tak da kot.. hehe...
idea ne tertancap di kepala hotak ak yang serabut ne sejak dua tiga hari yang lalu, tapi tak da daya upaya nak lancarkan... 

korang mesti ada group whatsapp kn?? mesti lebih dari 5 kan?? mesti ada ahli dlm group tu atleast sorg berada dalam group yang lain kn.. maksud ak, dalam group a ada dy.. group b pun dy ada jga... kn? hahaha... group skola rendah la.. skola menengah, university, atau group yang dsediakn khas untuk sesuatu event *tapi bila habis event rasa syg plak nak leave.. tak pun group keluarga....
dalam banyak2 group korang tu,,, mesti ada nama yang 'RARE' kn? hahaha.. apa kata korang share dgn ak... sebab ak nak share kat korang juga pasal ne...
ok2.. jom kita mulakan segmen,,, 

...Bismillahirohmanirohim...

segmen ne akan berlangsung selama seminggu je... 
bermula hari ne 6/8/2015 hingga 12/8/2015..

cara segmen ini dimainkan :

entry post bertajuk 
 Segmen : Nama Group Whatsapp yang paling WIN !

 screenshoot nama group dalam whatsapp masing2 dan ceritakan serba sedikit tentang latar belakang group itu secara kreatif...tujuan group tu...korang bebas bercerita tentang apa saja yang berkaitan.
jgn lupa tempekkan banner kat atas dan backlink kn ke entry ne okai...
setelah tamat, saya akan rangkumkan semua entry post ke blog saya dan akan memilih satu pemenang untuk menerima hadiah misteri dari saya....
segmen ini bertujuan untuk mengeratkan silaturahim sesama blogger..in sha Allah
kalau dah selesai... jgm lupa tinggalkn link kat bhgian komen entry ne k.... bila segmen dah tamat baru la link akan d publish =D

biar saya mulakan :
antara yang rare...
group y ne antara yang rare... rare sebab tajuk dia.. rare sebab ahli dia... kenapa rare?
sebab ahli group ne terdiri dari pada bff ak semasa sekolah menengah dan senior a.k.a saudara2 ak masa sekolah rendah... ak pun tak tahu mcam mana kami boleh kenal.. tapi yang pasti semuanya berpunca dripada AKU ! ahahaha..
benda tak jadi luar biasa bila semua duk satu sekolah atau satu kampung, tapi jadi pelik bila orang2 yang ak tak berapa nak rapat masa sekolah rendah bercampur dengan kawan rapat ak semasa sekolah menegah dan kami jadi sangat rapat... complicated kan? ak pun tak tahu nak cerita macam mana.. ahahaha..
'Bana nu tak kauuu' bermaksud kau lah yang betul..
bila nak kaitkan dengan nama group pun macam takda kaitan kan?? haha.. memang tak da kaitan langsung...!
tujuan group ne hanyala untuk mengisi masa lapang.. sama ada untuk g karaoke sama2, serbu open house kawan2 , pergi bercuti or makan2... kalau nak merepek pun bole,, sebab ahli2 memang rajin nak melayan,,, haha...
ok2,,, dah habis idea nak cita apa... rasanya sebab terlalu banyak bantai kambing golek kat open house office td kot.. adoii.. hotak pun beku.,,tak tahu nak ckp apa g sal ne.... sebelum makan tadi idea mencurah curah., ahaha.... 
 so , turn korang pulak bercerita... ak nak baca.. tulis la panjang camna pun.. in sha Allah ak baca 


TQ sudi baCa.. jgN luPe koMen taU =)

14 comments :

  1. Insya Allah malam karang nak update nie, sy nk join tau kak 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok2...jgn lupa tinggalkan link sini k..

      Delete
  2. nak jointtttt.... tp skrg tgh bz sikit nnt kita update insyaallah

    ReplyDelete
  3. mcm menarik je. hehe nanti ada masa honey join ye :*

    ReplyDelete
  4. saya sertai segmen ini juga.

    http://www.nasznadzeri.com/2015/08/segmen-nama-group-whatsapp-yang-paling.html

    ReplyDelete
  5. ahahahahhaaa` memang unik nama..

    tertanya-tanya, tu bahasa apa ea? "bana nu ta kauuu" tu..

    ReplyDelete
  6. Ok da selesai update, hrp akk suke, amin... heeee

    http://nursyazwinas.blogspot.com/2015/08/nama-group-whatsapp-yang-paling-win.html?m=1

    ReplyDelete
  7. Saye join ye kak :)

    http://nursyazwinas.blogspot.com/2015/08/nama-group-whatsapp-yang-paling-win.html?m=1

    ReplyDelete
  8. dah siap entry untuk segment ni :D

    http://clovershoney.blogspot.com/2015/08/segmen-nama-group-whatsapp-yang-paling.html

    ReplyDelete
  9. Okay join tau hehe

    http://hafzhanrauf.blogspot.com/2015/08/segmen-nama-group-whatsapp-paling-win.html

    ReplyDelete
  10. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2015/08/nama-group-whatsapp-yang-paling-win.html

    ReplyDelete
  11. Hai dear , Emma singgah sini ya :) heheheh jemput singgah blog emma :)

    ReplyDelete
  12. sy join yer ^^

    http://anies-msletoes.blogspot.com/2015/08/segmen-nama-group-whatsapp-yang-paling.html

    ReplyDelete

Assalamualaikum ~
komen y baik2 k.... tq sebab respon entry saya =)

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers