Malaysia dan Sabah Sarawak

Assalamualaikum...

Malaysia dan Sabah Sarawak?? hello ! bukankah Malaysia tu sudah merangkumi Sabah dan Sarawak??? ataupun sebenarnya Sabah Sarawak memang satu negara baru... aku yang ketinggalan info kot *be positif Alyani*

dimana salahnya ne?? adakah orang y bercakap tu kurang ilmu sejarah atau kurang pengetahuan am? atau mungkin tidak pernah nak ambil tahu?? 
susah nak ckp.. sebab kebanyakan mereka2 yang bcakap ne seorang yang berpendidikan tinggi yang sangat 'tinggi' ilmu dalam bidang masing2.... 
ak agak 'baran' bila tengok Belutin Utama TV3 tadi... maafla sebab aku mention.. tapi ak sangat2 tak puas hati bila yang bercakap tu seorang yang ada pendidikan... 

maaf cakapla... tapi ramai sangat dah rakan2 dari sebelah semenanjung seolah2 tidak tahu akan kewujudan Sabah dan Sarawak sebagai salah satu negeri di Malaysia... 

sapa yang tak tahu tu,, mungkin gambar kat atas ne boleh tolong beri sedikit pencerahan kepada korang...
Malaysia Tanah Air ku
Sabah negeri ku

*dengar cerita ada yang terkandas dekat Gunung Kinabalu tu... semoga mereka selamat... kepada yang terkorban.. takziah kepada ahli keluarga... ajal maut Allah dah tentukan.. dan baru ja dalam jam 9 tadi ada rakan beritahu Ranau masih merasa gegaran.. semoga Allah lindungi mereka... Aamin*
#prayforRanau

TQ sudi baCa.. jgN luPe koMen taU =)

5 comments :

  1. Tiada pun kau mention napa kau marah pasal tv3? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. suda mention la syg... org tu ckp 'Malaysia, Sabah n Sarawak'....

      Delete
  2. tv3 buletin utama mmg useless

    ReplyDelete
  3. Yala..saya pun setuju.macam dianak tirikan pulak sabah sarawak..

    ReplyDelete

  4. Hai. Ainaa blogwalking kat sini.
    Exchange Feed Group ada menganjurkan GIVEAWAY MEGA RAYA Dengan hadiah bernilai RM 3100.00 Jemput join tau. Boleh buat duit raya. Terima Kasih.

    ReplyDelete

Assalamualaikum ~
komen y baik2 k.... tq sebab respon entry saya =)

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers