Tutorial : Cara letak gambar sebagai background

Assalamualaikum... 

tetiba hari ne rajin buat tutorial kn?? tak la campin sgt.. tp sekadar berkongsi apa y saya tahu =D
saya buat tutorial ne untuk menjawab soalan Cik Mawar Rindu kita...

ok.. cara2nya cam ne... as usual la kn..

1. Dashboard > Template > Customize
 2. pegi ke Background
klik kat background image pastu upload la pic y korang suka...

notakaki :
  •  kalau nak background cam blog saya ne... korang kena la carik gmbar y besar dan memanjang ke atas.
  • saya amik gambar ne kalau tak silap guna fon je...  yang screen dy memanjang... so... jd la mcm ne....
  • alignment kn gambar awak ikt kesesuaian dan keselesaan korang 
  • kalau nak gambar tu berbersusun.... tile la ikut suka korang... 
  • kalau nak gambar tu statik... tak payah tick Scroll with page tu....



pits2~~~adakah saya telah menjawab soalan awak??? hehe



TQ sudi baCa.. jgN luPe koMen taU =)

2 comments :

  1. good sharing dear..

    p/s: singgah sini sambil klik DIGI ;)

    ReplyDelete
  2. waaa thanks..nanti sy tryyyyyy :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum ~
komen y baik2 k.... tq sebab respon entry saya =)

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers